Eco Hotel

Intregul concept Vega s-a nascut din dorinta de a redefini calitatea serviciilor hoteliere pe litoralul romanesc si in acelasi timp de a oferi oaspetilor sai o experienta inedita. Dupa un amplu proces de renovare si modernizare a structurii hotelului construit la inceputul anilor ’70, Vega a fost redeschis in vara anului 2008, fiind clasificat la categoria de hoteluri de lux de 5 stele.

In acelasi an, plaja hotelului Vega a obtinut certificarea Blue Flag, fiind singura plaja din Romania care detine aceasta distinctie inca din 2007. Blue Flag este un prestigios certificat care asigura recunoasterea internationala a calitatii plajei si reprezinta o importanta garantie pentru turisti ca plaja pe care o viziteaza se afla printre cele mai bune din lume. Blue Flag reprezinta in acelasi timp si o eticheta ecologica a plajelor sustenabile din lume, obtinuta an de an dupa criterii stricte care vizeaza calitatea apei, a plajei, managementul mediului, siguranta si informarea publicului.

Cu eforturi sustinute si investii pe masura, Hotelul Vega devine in vara anului 2009 primul hotel din Romania certificat Eco-Hotel Management System de catre Tuv-Rheinland Romania. Implementarea sistemului de management de mediu presupune: numirea unui Eco-Manager, managementul consumurilor implicate in activitatea hotelului, instruirea si constientizarea propriilor angajati si nu in ultimul rand promovarea politicii Eco-Hotel Management System catre oaspetii hotelului.

Principiile Eco-Hotel guverneaza toate procesele desfasurate in cadrul Hotelului Vega:

  • controlul consumului de energie: incepand cu luna martie a anului 2013, hotelul Vega din Mamaia a devenit primul hotel consumator de energie regenerabila din Romania (energie provenita din surse regenerabile – energie eoliana, hidroenergie si energie solara, care sprijina semnificativ reducerea emisiilor de CO2). Furnizorul acestui tip de energie este compania UGM Energy.
  • controlul consumului de apa si hartie si controlul gestionarii deseurilor si substantelor periculoase
  • achizitionarea si utilizarea produselor biodegradabile


Pe langa impactul minim asupra mediului inconjurator, sistemul Eco-Hotel garanteaza conditii de maxima securitate a sanatatii oaspetilor si angajatilor nostri. In aceasta directie ne-am asumat responsabilitatea de a asigura structura organizationala si resursele necesare.

Ca urmare a recunoasterii acestor merite, Vega s-a remarcat intr-un timp foarte scurt in randul hotelurilor elitiste din Romania. Doar la cativa pasi de mare, pe cea mai intinsa plaja privata din Mamaia, cu un design bazat pe elementele clasice Feng Shui, intr-o atmosfera unica ce combina relaxarea cu divertismentul, Hotelul Vega redefineste luxul in statiunea Mamaia.