Despre Hotel Vega

Statiunea Mamaia, locul ideal pentru o vacanta de familie sau in cuplu

Vega este un loc unic, nu doar prin amplasament si serviciile oferite, ci si prin incarcatura istorica pastrata parca in fiecare zid ce murmura, incet, o poveste fascinanta din trecut. Construit la sfarsitul anilor ’70, hotelul Vega a facut parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare a nordului statiunii Mamaia. Aceasta zona era aleasa nu numai de catre elitele vremii, dar si de un numar record de turisti din toata Europa. In anii ’80 ansamblul de hoteluri din care Vega facea parte a fost cel mai de succes complex din statiunea Mamaia. Anii ’90, marcati de evenimente istorice semnificative, au dus la un declin al turismului in general, in timp ce primul deceniu al mileniului 3 a revitalizat statiunea cunoscuta odata ca “perla litoralului romanesc”. In 2012 Mamaia primeste titlul de “Cea mai la moda si dinamica statiune” la un festival international de moda si entertainment din Monte Carlo, premiu decernat in editiile precedente unor statiuni ca Saint Tropez si Ibiza.

Dupa un amplu proces de renovare si modernizare, Hotelul Vega din Mamaia a fost redeschis in vara anului 2008, fiind clasificat in categoria de hoteluri de lux de 5 stele. Intregul concept Vega s-a nascut dintr-un proiect ambitios, cu scopul de a redefini calitatea serviciilor hoteliere pe litoralul romanesc si in acelasi timp de a oferi oaspetilor sai o experienta inedita. Contributia pe care Vega a adus-o pentru dezvoltarea zonei este recunoscuta la Gala Turismului Romanesc, unde hotelul primeste premiul pentru cea mai mare investitie de pe litoral si prima plaja din Romania certificata Blue Flag. Asadar, istoricul hotelului ii confera acestuia un aer unic: retro si in acelasi timp contemporan, vintage si totusi atat de actual.

Hotel Vega, fost platou de filmare pentru Nea Marin Miliardar

Hotelul Vega a fost si unul din platourile de filmare ale comediei de referinta a cinematografiei romanesti, “Nea Marin Miliardar”. Pe aici au trecut staruri ale timpurilor de aur, camerele hotelului gazduindu-i, printre altii, pe marii artisti ai vremii: Stela Popescu, Draga Olteanu-Matei, Sebastian Papaiani, Jean Constantin, Amza Pellea, Sergiu Nicolaescu. Acum, Vega isi propune sa rasfete fiecare oaspete ca pe un adevarat star.

Vega, un hotel Feng Shui in Mamaia

Discretia si armonia sunt principiile dupa care a fost remodelat hotelul cu ajutorul unor arhitecti si designeri in voga. Astfel, elementele armoniei Feng-Shui guverneaza hotelul intr-un plan inalt si discret: primele trei etaje reprezinta focul (rosu), urmatoarele doua pamantul (maro), etajele sase si sapte apa (albastru marin), iar ultimul etaj aerul (alb). Planul de ansamblu, coloristica inspirata din elementele clasice Feng-Shui, aranjamentul mobilei si decoratiunile interioare, liniile rotunjite si felul in care este primita lumina, cat si insasi amplasarea hotelului, toate camerele avand vedere la mare datorita amplasarii perpendiculare pe linia tarmului, ii vor da oricarui oaspete o stare de bine, de liniste si relaxare.

Elegant, dar in acelasi timp prietenos, potrivit pentru oamenii de afaceri, dar si pentru artisti si boemi, pentru cupluri tinere in cautare de romantism, dar si pentru familii, Vega este mai mult decat un hotel de 5 stele: este o experienta placuta, care imbina luxul discret cu o personalitate primitoare, in care gusturi diferite sunt satisfacute armonios.

Politica Vega Turism

Misiunea VEGA este sa ofere servicii de cazare, infrumusetare,  ticketing si alimentatie publica, de inalta calitate, cu scopul de a ne situa intotdeauna peste asteptarile oaspetilor si de a ne atinge scopul principal: THE PLEASURE TO INDULGE.

Valorile VEGA:

  • competitivitatea serviciilor
  • siguranta alimentelor
  • competenta personalului
  • sistemul performant de management
  • infrastructura inovatoare care sa permita satisfacerea cerintelor
  • protectia mediului inconjurator si respectarea cerintelor legale si de reglementare